Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

 

 „Újratervezés a változó világban”
Magyar Pszichiátriai Társaság XXVI. Vándorgyűlése

2023. szeptember 13. -
2023. szeptember 16.
Szegedi Tudományegyetem - József Attila Tanulmányi és Információs Központ SZTE TIK

Helyszín

Szegedi Tudományegyetem - József Attila Tanulmányi és Információs Központ SZTE TIK
6722 Szeged Ady tér 10.

A Szegedi Tudományegyetem és Szeged Város Önkormányzata által alapított Kongresszusi Központ 2004. decemberében nyitotta meg kapuit. Az SZTE Kongresszusi Központ nem csak a magával ragadó, hatalmas es napsütötte Átrium, vagy a legmodernebb technikával felszerelt Kongresszusi termek teszik ideális rendezvényhelyszínné. A környezettudatosság jegyében a Szegedi Tudományegyetem Kongresszusi Központja vezető szerepet vállal a régióban a rendezvények környezeti hatásainak csökkentése érdekében.

Parkolás

A Központ mélygarázsának (kb. 180 férőhely) napi díja kb. 2.500 Ft + Áfa/gépjármű.
(Szervezeti átalakítás miatt az ár még tárgyalás alatt!)
Az épület közvetlen közelében (kb. 2 perc séta) lévő parkolóházban az óradíj kb. 480,- Ft / óra.
Az épület körül található „sárga parkolási” zónában is lehet parkolni, itt az óradíj 330Ft/autó.

Megközelítés

Szeged az M5-ös autópályán Budapestről 80 perc alatt elérhető. A Kongresszusi Központ a belvárosban található és az M5-ös autópályáról a Kálvária sugárúton keresztül egyszerűen megközelíthető. (A Szeged táblát elérve a második lehajtó, a „Szeged Nyugat” egyenesen a Kálvária sugárútra visz.)

A fővárosból minden órában indulnak vonatok Szegedre, az Intercity járatok két óránként közlekednek a Nyugati pályaudvarról.

A központ a vasútállomástól 10 perc sétával vagy az öt percenként induló tömegközlekedési eszközökkel is gyorsan elérhető.

Annak érdekében, hogy a Magyar Pszichiátriai Társaság XXVI. Vándorgyűlése a ‘legzöldebb’ eseménnyé válhasson, igyekszünk jó példával szolgálni és a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hátra hagyni. Azon szállodák esetében, amik sétatávolságra vannak, illetve tömegközlekedéssel könnyen megközelíthetők, nem szervezünk külön buszos transzfert. Természetesen a távolabbi szálláshelyek esetében lesz transzfer lehetőség. Erről részletes tájékoztatás lesz majd fenn a honlapon.

Étkezés

Szállásfoglalás esetén reggeli a szobaárban.
Kávészünetek a program szerint, valamint ebéd szeptember 14-én és 15-én. Az ebéd előzetes regisztráció és fizetés ellenében, és a helyszínen a regisztrációban átvehető jeggyel vehető igénybe.

Az ebéd büféétkezést és 1 kávét valamint 1 ásványvizet tartalmaz. A TIK területén biztosítjuk , de lehetséges, hogy állófogadás keretében valósul meg. Ára: 8509 Ft/fő/alkalom

Ruhatár

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a vándorgyűlés helyszínén, a SZTE TIK területén díjmentes ruhatár működik. Kérjük a kabátokat, ernyőket, nagyobb táskákat itt elhelyezni.

A rendezvény nyelve

magyar

Fontos határidők

 • Absztrakt beadási határidő
  2023. március 31.
 • Kedvezményes regisztrációs és fizetési határidő
  2023. március 31.
 • Szállásfoglalás beadási/fizetési határideje:
  A szállás menüpontban, a szállodák leírásánál megadottak szerint!
 • Az ebéd igény beadási/fizetési határideje:
  2023. május. 30.

 • Fontos információk:
  Az online regisztráció várható lezárása: 2023. augusztus 25.
  Ezen időpont után online regisztrációt nem tudunk fogadni. Regisztrálni már csak a helyszínen, szeptember 13-án délutántól lehet.

Kedves Kollégák!

Az elmúlt évek nehézségei után úgy tűnik, hogy 2023-ban sem számíthatunk arra, hogy életünk visszatér a normál kerékvágásba. Bár a COVID pandémia fenyegetése enyhülni látszik, a kutatók már a tridémia veszélyére figyelmeztetnek. A szomszédunkban zajló háború egyre brutálisabbá válik, folyamatosan érkeznek a menekültek és sajnos még a legoptimistább előrejelzések sem bíztatnak gyors békekötéssel.

A kedvezőtlen körülmények ellenére 2023 első heteiben erősen bízunk abban, hogy 2023 szeptemberében ismét találkozhatunk a Magyar Pszichiátriai Társaság XXVI. Vándorgyűlésén, melyet „Újratervezés a változó világban” címmel Szegeden rendezünk meg. Azt gondoljuk, hogy ez a cím nagyon jól tükrözi aktuális helyzetünket, amikor szűkebb és tágabb környezetünk eseményei folyamatosan egyéni és közösségi válságokat eredményeznek.

Vándorgyűlésünk fő témájának olyan aktuális kérdéseket választottunk, mint például: hogyan tudunk megbirkózni az állandóan változó helyzet okozta kihívásokkal, milyen irányokat tud megmutatni a tudomány; milyen megoldási lehetőségeink vannak az újratervezésre a pszichiátriai ellátás javítása érdekében; hogyan tudjuk a szakmánkat érintő változások közepette a lehető leghatékonyabb segítséget nyújtani a rászorulóknak?

A megszokott témák mellett, vándorgyűlésünk teret és lehetőséget kíván adni ezeknek a komplex kérdésköröknek a megbeszélésére, a közös gondolkodásra és az együttműködésre annak érdekében, hogy ne pusztán csak alkalmazkodjunk a kedvezőtlen változásokhoz, de hivatásunk megerősödve kerüljön ki az elhúzódó válsághelyzetből.

Szeretettel várunk minden kedves kollégát 2023. szeptember közepén Szegeden az MPT XXVI. Vándorgyűlésén, ahol lehetőségünk nyílik problémáink megosztására, megbeszélésére és az együtt gondolkodásra, valamint a barátok és kollégák találkozására is.

Dr. Szekeres György
a Vándorgyűlés elnöke

Dr. Osváth Péter
a Tudományos Bizottság elnöke

Dr. Molnár Károly
a Szervező Bizottság elnöke

A Kongresszus védnökei

Felkérés alatt!

Kredit pontok

A teljes Vándorgyűlésen való részvételért a szakorvosok és klinikai pszichológusok 50 kredit pontot kapnak.

A Tudományos program főbb témakörei

 • A pandémia hosszútávú mentálhigiénés hatásai
 • A pszichiátria helyzete hazánkban és Európában
 • A pszichiátriai és addiktológiai ellátás aktuális kérdései
 • Egészségpszichológiai, mentálhigiéniés és epidemiológiai kutatások
 • Forenzikus pszichiátria
 • Gerontopszichiátria, időskori kórképek, organikus mentális zavarok
 • Gyermek- és serdülőpszichiátria
 • Művészet - kultúra - terápia
 • Nemi identitás és pszichopatológia
 • Neurobiológiai, elektrofiziológiai, genetikai kutatások, képalkotó vizsgálatok
 • Prevenció és rehabilitáció, közösségi pszichiátria
 • Pszichofarmakológia és biológiai terápiák
 • Pszichoterápiák
 • Pszichózisok
 • Szuicidológia
 • Telemedicina és telepszichiátria
 • Trauma, krízis, sürgősségi pszichológiai segítségnyújtás

Online Regisztráció


Online jelentkezés a kongresszusra

Ha Ön MPT tag és az ehhez kapcsolódó, - a rendezvényen érvényesíthető - kedvezményeket igénybe kívánja venni, kérjük a regisztráció megkezdése előtt ellenőrizze, - ha szükséges frissítse - a tagnyilvántartásban szereplő adatait, tagdíjbefizetését az MPT honlapján (www.mptpszichiatria.hu)!

A regisztráció menete:

 • A "Regisztráció és absztrakt beküldés" feliratra történő kattintás után RÖGTÖN a XXVI. Vándorgyűlés regisztrációs felületére jut. Itt kérjük, az összes menüpontot kitölteni (személyes adatok, előadás bejelentés, regisztrációs díj, kísérő, szállás, opcionális programok /ebédek, fogadás/, számlázás) és minden kért (kötelezően kitöltendő) adatot megadni.
 • A személyes adatlap kitöltése, a „jóváhagyás” gombra kattintás után a rendszer, az adatlapon megadott e-mail címre visszaigazoló üzenetet küld. Ennek alapján, kérjük állítsa be és jegyezze meg jelszavát, mellyel a továbbiakban tudja folytatni a regisztrációt, illetve a későbbiek során ezzel tud belépni a rendszerbe. A fentiek miatt fontos, hogy mindenképpen érvényes e-mail címet szíveskedjen megadni.
  Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a megadott e-mail címhez csak egy személy, egyetlen regisztráció rendelhető!
  Fontos:
  Amennyiben az MPT tagsághoz kapcsolódó kedvezményeket igénybe kívánja venni, kérjük az adatlapon a tagnyilvántartásban szereplővel megegyező adatokat megadni, mert a rendszer ennek alapján ellenőrzi az Ön kedvezményre való jogosultságát.
 • A menüpontok közötti váltás egyszerűen a „Következő űrlap” gombra kattintással lehetséges. Amennyiben egy űrlapon lévő információt már jóváhagyott, a következő bejelentkezéskor már csak rá kell kattintani arra az űrlapra, melyen a megadott információkat módosítani szeretné.
 • A részvételi díjak kiválasztásakor a rendszer, a korábban megadott adatai alapján ellenőrzi a kedvezményekre való jogosultságot. Amennyiben Ön kedvezményes díjat jelölt be, de arra nem jogosult (nem tag, vagy nem rendezett a tagdíja) akkor a rendszer ezt jelzi Önnek. Miután rendezte a tagságát, a korábban beállított jelszavával ismét be tud lépni a rendszerbe és folytatni tudja a már megkezdett regisztrációt.
  Amennyiben elfelejtette jelszavát, a rendszerbe történő ismételt belépéskor válassza az „elfelejtett jelszó” menüpontot.
 • Amennyiben a szállásköltséget szeretné valakivel megosztani, annyit kell tenni, hogy az űrlapon meg kell adni az illető szobatárs nevét, e-mail címét, és bepipálni, hogy a megosztott szobára eső költséget szeretné fizetni. Ebben az esetben a megjelölt szobatárs e-mailben egy kódot kap, így neki a szállásfoglalás űrlapon a „foglalás kóddal” lehetőséget kell választania, és befejeznie regisztrációját. (Tehát csak beregisztrált résztvevővel lehet az online rendszeren keresztül megosztani a szobaár költségét és arról hivatalos számlát kérni.)
 • Felhívjuk figyelmüket, hogy a regisztráció törlését csak írásban, a Kongresszusi Titkárságon lehet kérvényezni: mptinfo@tensi.hu
 • A regisztrációs díjak, a szállás és az étkezések akkor garantáltak, ha ezek összege, a megadott határidőig megérkezik a konferencia számlájára (további információ a Részvételi díjak menüpont alatt található).
 • Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatainak megadása nem minősül érvényes regisztrációnak.
 • Csoportos regisztrációra e-mailen keresztül van lehetőség. Kérjük, érdeklődjön az mptinfo@tensi.hu e-mail címen.

Absztraktok


A Kongresszus előadás-kivonatát szerkesztett kötetben, elektronikusan letölthető, kinyomtatható formában készítjük el.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a kongresszus tudományos programjában csak előzetesen regisztrált, illetve részvételi díjat befizetett előadók szerepelhetnek.

Az absztraktok leadásának határideje 2023. március 31.

Beküldés feltételei

 • Az anyag Magyarországon még nem került publikálásra;
 • Informatív tartalmú;
 • A Kongresszuson legalább a szerzők egyike részt vesz;
 • Az előadó akadályoztatás esetén legkésőbb két nappal a prezentáció előtt írásos formában jelzi azt a Tudományos Szervező Bizottságnak. Amennyiben ez nem történik meg, tudomásul veszi, hogy a következő évi prezentációs lehetőséget a Tudományos Szervező Bizottság a szerzőktől megvonhatja.

Formai követelmények

 • A szerkesztőablakba beírt szöveg nem haladhatja meg a 2500 karaktert (a beírt szöveg a cím, a szerzők neve és munkahelye, valamint a kulcsszavak nélkül értendő);
 • Kérjük a szerzők teljes (nem rövidített) nevét megadni!
 • A szerkesztőablak nem ad lehetőséget táblázat vagy ábra beillesztésére;
 • Kérjük feltüntetni a szerző(k) teljes (nem rövidített, de titulus nélküli) nevét, majd a szerző munkahelyének nevét és helységnevét;
 • Kérjük, hogy a konkrét gyógyszernév sem az absztrakt címében, sem a szövegében NE szerepeljen, csak a hatóanyag nemzetközi nevét lehet feltüntetni.

Az előadás-kivonatot csak abban az esetben áll módunkban elfogadni, ha az megfelel a beküldési feltételeknek és formai követelményeknek. A Tudományos Szervező Bizottság fenntartja a jogot, hogy a beküldött absztraktokat elbírálja, átírásra visszaküldje, vagy formájának módosítását kérje. A Bizottság nem fogad el előző években publikált anyagokat. Kutatási beszámolók kizárólag befejezett vizsgálatokat, és adatokat tartalmazó kivonatok esetén fogadhatók el.
Az előadás időtartama maximum 12 perc + 3 perc vitaidő. Felhívjuk figyelmüket, hogy a vitaidő nem használható az előadás meghosszabbítására.

Az absztrakt beadáskor választható előadás típusok között megtalálhatók a szimpózium, kerekasztal, munkacsoport.
Ezek választása esetén kérjük, vegyék figyelembe az alábbiakat:

Szimpózium:
egy adott téma köré szervezett program, melyben 4-6 különálló, önálló absztrakttal rendelkező előadás szerepel. A szimpózium szervezőjétől kérjük, hogy adja meg nevét és a szimpózium címét, valamint a szimpóziumban szereplő előadókat és előadáscímeket.
A szimpózium program: a szimpóziumot annak szervezője jelenti be és tölti fel a rendszerbe a tervezett programot az előadókkal és a témával együtt.
A szimpózium előadás: a szimpózium keretén belüli előadások közül az előadó által választott és általa feltöltött előadás.

Kerekasztal:
egy téma megbeszélésére szervezett program, mely több szakember részvételével zajlik. A kerekasztal témája egy absztraktban kerüljön feltöltésre, kérjük a szervezőt, hogy adja meg a kerekasztalban résztvevők nevét is.

Munkacsoport:
egy téma, vagy stáb bemutatása, ahol a munkacsoport vezetője vázolja fel az adott témát, melynek megbeszélése a vezető moderálásával, a közönség aktív bevonásával történik. A munkacsoport témája egy absztraktban kerüljön feltöltésre, kérjük a vezetőjét, hogy adja meg a résztvevők nevét is.

A beadandó poszterek paraméterei: a Vándorgyűlés területen elhelyezett poszterállványokra kérjük elhelyezni a nyomtatott anyagot. (Nyomtatást a szervezők nem vállalnak) A poszter állvány hasznos területe: 130 x 100 cm / FEKVŐ formátum. Az állványra gombostűvel, rajzszöggel lehet az anyagot feltenni.

A részvételi díjakat az alábbi táblázat tartalmazza.

A regisztráció minden orvostanhallgatónak, illetve a 70 év feletti MPT tagoknak ingyenes.
Kedvezményes jelentkezési, (pályázati) és fizetési határidő
2023. március 31-ig.

Díj típusok 2023.03.31. előtt
2023.04.01. - 2023.08.20 között 2023.08.21-től és a helyszínen
MPT Tag 50 000 Ft 60 000 Ft 70 000 Ft
MPT tag nyugdíjas,
MPT tag szakdolgozó
28 000 Ft 32 000 Ft 35 000 Ft
Nem MPT tag 65 000 Ft 75 000 Ft 82 000 Ft
**MPT tag rezidens,
MPT tag PhD hallgató
(pszichiáter, pszichológus)
**25 000 Ft
50% kedvezményt tartalmaz
30 000 Ft
50% kedvezményt tartalmaz
35 000 Ft
50% kedvezményt tartalmaz
Orvostanallgató és
70 éven felüli MPT tag
0 Ft 0 Ft 0 Ft
Kísérő 30 000 Ft 35 000 Ft 40 000 Ft
Napijegy 40 000 Ft

(A részvételi díj a hatályos jogszabályok szerinti ÁFA-t tartalmazza.)


**MPT tag Rezidens, MPT tag PhD hallgató (pszichiáter, pszichológus) INGYENESEN vehet részt a Vándorgyűlésen, az alábbi feltételek együttes teljesítése esetén:

 • 2023. március 31-ig a részvételi díj elengedését célzó pályázatot nyújt be (a pályázatot kérjük írásban az MPT Titkárságára küldeni az alábbi címek valamelyikére: mpt1@t-online.hu, vagy MPT Titkárság 1281 Budapest Pf. 41.)
 • 2023. március 31-ig absztraktot ad be és azt a Tudományos Bíráló Bizottság elfogadja
 • a 2022. évi és a 2023. évi tagdíja (megelőző és a folyó évi) rendezett.

2023. március 31. előtt, illetve március 31. után a fenti díjmentességre nem jogosult (absztraktot nem adott, be, illetve beadott absztraktját nem fogadták el) MPT Tag rezidens, MPT tag PhD hallgató 50 %-os díjkedvezményre jogosult a „normál” azaz kedvezményre nem jogosult MPT tagok részvételi díjához képest.

A részvételi díj tartalma:

A részvételi díj (MPT tag ezen belül a nyugdíjas, a szakdolgozó, a rezidens, a PHD hallgató, az orvostanhallgató is, Nem MPT tag,) tartalmazza a kongresszuson és a kiállításon való részvételt, a program szerinti kávészüneteket a konferenciatáskát és névkitűzőt, a kiadványokat.

A kísérői részvételi díj tartalmazza a névkitűzőt, kávészüneteket. de nem jogosít az előadásokon való részvételre.

A napi jegy tartalmazza az adott napi részvételt a tudományos programon, névkitűzőt, kávészüneteket, illetve a programfüzetet.

Az ebéd (szeptember 14 és 15) – az online regisztrációs felületen előzetes regisztrációhoz és előre fizetéshez kötött, a helyszínen pedig a regisztrációban átvehető ebédjeggyel vehető igénybe. Az étkezés ára 8509 Ft/fő/alkalom, mely ár büféétkezést ,valamint 1 kávét és 1 ásványvizet tartalmaz. A TIK területén, de elképzelhető, hogy állófogadás formában kerül megvalósításra. Ebédigényüket kérjük 2023.05.30-ig jelezzék és fizessék. Kötbérmentes lemondásra nincs lehetőség.

A MPT Szervező Bizottságának döntése értelmében, idén Gála vacsorát nem rendezünk. Helyette a Vándorgyűlés résztvevői kulturális programon vehetnek részt, melynek részletei ,feltételei hamarosan a honlapra kerülnek.

Általános fizetési feltételek

A részvételi díjak, ebédek, valamint a szállás költségének fizetése történhet biztonságos online hitelkártya elfogadással ezen a honlapon az online regisztrációs rendszeren belül, banki átutalással vagy készpénzzel a helyszínen (utóbbi csak a NEM kedvezményes regisztrációs díj esetében).

A szállás csak akkor garantált, ha ennek költsége megérkezik a konferencia számlájára a szállástáblázatban megadott határidőre.
Az ebédek csak ezek teljes költségének 2023.05.30 -ig a konferencia számlájára történő befizetése ellenében garantált. Amennyiben az előbbiekben megadott határidőig a foglalni kívánt szállás, étkezés díja nem érkezik meg, illetve ezek írásos lemondása sem történt meg, a szolgáltatásokat automatikusan számlázzuk.
Csoportos, azaz 10 fő feletti foglalások esetén a feltételek a foglalt szobamennyiség függvényében változhatnak. Kérjük, ilyen esetben keressék meg a Tensi képviselőit, a részletek egyeztetésére.

A díjak tartalmazzák a mindenkori ÁFA-t (szállásdíj esetében az IFA-t és a büféreggelit is). Kérjük, hogy a megjegyzésbe írja be: „a konferencián résztvevő neve” és a „díjbekérő száma”.
Az átutalás költségét nem áll módunkban átvállalni!
Online hitelkártya elfogadás: Bankkártyás fizetés esetén, a költségek forintban kerülnek levonásra.
A díjakat forintban az online rendszerből közvetlenül a bank oldalára jutva Master Card, VISA és VISA Elektron kártyával fizetheti ki.
Tájékoztatjuk, hogy a megadott árak nem tartalmazzák a kártyás fizetés esetleges költségét.

Módosítás, lemondás és visszafizetés

A lemondást írásban kell megtenni!

Amennyiben a lemondás nem történik meg a szolgáltatásokat automatikusan számlázzuk!

A regisztrációs díjak esetében a 2023.08.04-ig beérkezett írásos lemondások esetén a befizetett pénzösszeg teljes egészében visszautalásra kerül, azonban a 2023.08.04. után érkezett lemondást nem tudjuk elfogadni, a befizetett összeget nem áll módunkban visszafizetni.

A szállásköltség esetében, az írásos lemondás esetén a visszautalás a szállás táblázatban, az egyes szállodáknál megadott feltételek szerint lehetséges.
Az étkezések kötbérmentes lemondására nincs lehetőség.

Lemondás esetén, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Kongresszusi Titkársággal: mptinfo@tensi.hu

Az online regisztrációs felületen keresztül a szállás menüpontban, a szállodák leírásánál megadott határidők, feltételek figyelembevételével tudnak szállodát választani. A szállásfoglalás a teljes szállásköltség az adott szállodánál megadott határidőig, történő befizetése esetén lesz garantált!
Kérjük, amennyiben szobáját szeretné megosztani, a jelentkezés során pontosan adja meg az előre egyeztetett szobatárs nevét. A Tensi szobatárs biztosítását nem vállalja.

Az alábbi szálláslehetőségek közül választhatnak:

A szoba árak Bruttó árak és tartalmazzák az ÁFA-t, IFA-t és a reggelit

A 10 fő feletti csoportos foglalás esetén a megadott feltételek változhatnak.

Soleil Apartman 4*

Capitulum Hotel

6724 Szeged
Kelemen László u. 7

standard, nem dohányzó szobák, ásványvíz, kávé és tea bekészítés, ingyenes wi-fi használat

Távolság: Séta távolságra a helyszíntől
Parkolás: Saját parkoló nincs,a közeli utcákban fizetős a parkolás.

A legközelebbi díjmentes parkolóhely/Újszeged/ Torontál tér - 12 perces séta

Foglalás,fizetés: 2023.júli 25.
Kötbérmentes lemondás: 2023.júli 25

 • standard 2,3 vagy 4 ágyas 1 fő / éj 24 780 Ft

Kálmán panzió

Famulus Business Hotel

6725 Szeged
Hattyas utca, 19.

reggeli

Távolság: 20-25 perc séta a helyszíntől
Parkolás: Zárt díjmentes parkoló, az utcai parkolás is díjmentes

Foglalás,fizetés: 2023.aug.10
Kötbérmentes lemondás: 2023.aug.10.

 • Egyágyas szoba / éj 23 000 Ft

Aquapark panzió

Hegedűs Gyula Kollégium

6726 Szeged,
Szent-Györgyi Albert utca 26.

reggeli izgalmas ízekkel (kérésre glutén és laktózmentes is), wifi
Reggeli a Science hotelben !!

Távolság: 15-20 perc kellemes belvárosi sétára a helyszíntől
Parkolás: Zárt kamerás saját parkoló 12 Euro/autó/éj

Foglalás,fizetés: 2023.aug.10
Kötbérmentes lemondás: 2023.aug.10.

 • Panzió szoba 1 fő / éj 47 003 Ft

Tisza Hotel Szeged 4*

Révész Hotel

6720 Szeged,
Széchenyi tér 3.

Szobák alapfelszereltsége,szolgáltatása: reggeli, saját fürdőszoba, színes TV, minihűtő, telefon, Cardo matrac, WIFI

Távolság: 10-15 perc Sétatávolságra a helyszíntől
Parkolás: A szálloda zárt udvarán külön díj ellenében (max.10-12 autó). A szálloda előtti közterületi parkolóban hétköznapokon (h-p) 8-18 óra között érvényes parkoló szelvénnyel lehet parkolni. Parkoló szelvényt a közeli parkoló automatából válthatnak. Előzetes foglalás szükséges.

Foglalás,fizetés: 2023.júli 25.
Kötbérmentes lemondás: 2023.júli 25.

 • CLASSIC- 1 fő: alapfelszereltség • felújított fürdőszoba • klíma. / éj 21 600 Ft
 • CLASSIC -2 fő / éj 25 100 Ft
 • SUPERIOR-1 fő alapfelszereltség • koloniál stílbútorozás • felújított fürdőszoba • klíma.
  1 fő / éj 24 600 Ft
 • SUPERIOR 2 fő / éj 28 100 Ft
 • LAKOSZTÁLY-1 fő Hálófülke franciaággyal és nappali, kihúzható kanapéággyal, egy légtérben • alapfelszereltség • koloniál stílbútorozás • felújított fürdőszoba • klíma. / éj 30 600 Ft
 • BASIC - 1 fő alapfelszereltség • kis méretű fürdőszoba • klíma. / éj 19 600 Ft

Tisza Sport Hotel 3*

Ibis Hotel Győr

6726 Szeged,
Szent-Györgyi Albert u. 42.

svédasztalos reggeli, wifi

Távolság: Transzfert biztosítunk
Parkolás: Ingyenes parkolási lehetőség a szálloda előtt

Foglalás,fizetés: 2023.júli.25.
Kötbérmentes lemondás: 2023.júli.25

 • superior 1 fő modern bútorok,TV,hűtő, fürdőszoba,erkély,légkondi / éj 15 490 Ft
 • Classic szoba 1 fő modern bútorok,TV,hűtő,fürdőszoba,erkély,légkondi / éj 13 490 Ft
 • Ifjúsági zuhanyzós - 2 *-os kollégiumi szobák - Zuhanyzó,hűtő,erkély
  1 fő / éj 9 400 Ft

Tisza Alfa Hotel3*

Kálvária Hotel

6724 Szeged,
Teréz u. 30.

svédasztalos reggeli, wifi internet haszánlat

Távolság: Transfert biztosítunk
Parkolás: Ingyenes parkolási lehetőség a szálloda előtt

Foglalás,fizetés: 2023.aug.10
Kötbérmentes lemondás: 2023.aug.10

 • egyágyas SILVER(valóban csak 1 db ágy van a szobában) / éj 15 500 Ft
 • Kétágyas Silver 1 fő / éj 23 000 Ft

A Vándorgyűlés elnöke

Szekeres György

A Szervező Bizottság elnöke

Molnár Károly

A Szervező Bizottság tagjai

Osváth Péter
Szekeres György
Szilágyi Simon
Turjányi Katalin
Wernigg Róbert

A Szervező Bizottság címe:
Magyar Pszichiátriai Társaság
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 75/A

A Tudományos Bizottság elnöke

Osváth Péter

A Tudományos Bizottság tiszteletbeli elnöke

Ostorharics-Horváth György

A Tudományos Bizottság tagjai

Bagdy György
Balázs Judit
Bitter István
Demetrovics Zsolt
Égerházi Anikó
Fekete Sándor
Harmatta János
Kálmán János
Kelemen Oguz
Kurimay Tamás
Mórotz Kenéz
Németh Attila
Pászthy Bea
Purebl György
Réthelyi János
Rihmer Zoltán
Szekeres György
Szendi István
Tényi Tamás
Vizi János

Védnökök felkérés alatt

Kongresszusi titkárság

TENSI Kft.
1023 Budapest, Komjádi Béla u. 1.
E-mail: mptinfo@tensi.hu

Egyéni regisztráció, szállásfoglalás, absztrakt segítségnyújtás:
Magyari Katalin: +36 (70) 454 5753 - kmagyari@tensi.hu

Céges regisztráció:
Magyari Katalin: +36 (70) 454 5753 - kmagyari@tensi.hu

Támogatás, kiállítás, szerződések:
Jónák Éva: +36 (70) 454 5523 - ejonak@tensi.hu

Konkrét kiállítási (építési) kérdések:
Szirmai Éva: +36 (30)773 9349 - morera.alta@gmail.com

Adatvédelem

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
kongresszus szervezéssel kapcsolatos adatkezelésről

A "TENSI " Kft. (székhely: 1023 Budapest, Komjádi Béla utca 1., adószám: 10253175-2-41, cégjegyzékszám: 01-09-062479, congress@tensi.hu, tel: 06-1-345-15-53, www.tensi-congress.hu, továbbiakban: TENSI) mint adatkezelő ezúton tájékoztatja a jelen Adatvédelmi tájékoztató olvasóját, az adatkezelő konferencia szervező weboldalának és közösségi oldalának látogatóit, és minden más természetes személyt, akinek adatait kezeli (továbbiakban ők együttesen: érintett(ek)), hogy tiszteletben tartja az érintettek személyhez fűződő jogait, ezért adatkezelései során az adatvédelmi szabályzata rendelkezései alapján jár el. A TENSI az időközben módosulandó adatvédelemre vonatkozó jogszabályi háttérrel és egyéb belső szabályzattal való összehangolása miatti a szabályzat, és az ennek alapján készült nyilatkozat megváltoztatására a jogot fenntartja. A Szabályzat mindenkor hatályos változata elektronikus formában a www.tensi.hu weboldalon, és papír alapon a székhelyén érhető el. A fentiek alapján a Szabályzat rendelkezéseit a TENSI magára nézve kötelezőnek tekinti, és működése során annak értelmében jár el.

A TENSI gondoskodik az adatok biztonságáról. Ennek érdekében megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az irányadó jogszabályok, adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

A TENSI az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Az adatbiztonság szabályainak érvényesüléséről a TENSI az Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzata alapján tartalmilag és formailag elkülönülő belső szabályzatok, utasítások, eljárási rendek útján (is) gondoskodik.

A TENSI az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel van a technika mindenkori fejlettségére és több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt választja, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene.

A TENSI törekszik arra, hogy minél pontosabban betartsa a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ajánlásait, így különösen az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről szóló 2015. szeptember hó 29. napján kiadott ajánlását, és ezért a lehető legérthetőbben fejezi ki az adatvédelmi szabályokat, szükség esetén példákkal magyarázva azokat, valamint részletesen bemutatja az egyes adatkezelési tevékenységeket, hogy az érintett mindezek ismeretében tudja eldönteni azt, hogy önkéntes hozzájárulását adja azokhoz, vagy sem.

A TENSI célja annak biztosítása, hogy mindenben megfeleljen a hatályos jogszabályok adatvédelemmel kapcsolatos rendelkezéseinek, így különösen, de nem kizárólagosan

- az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény,
- az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (GDPR),
- az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény,
- a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény,
- gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény rendelkezéseinek.

A TENSI kiemelten fontosnak tartja, egyben elkötelezett az iránt, hogy az érintett által a weboldalon vagy más fórumon keresztül vagy más módon rendelkezésre bocsátott, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény által meghatározott adatokat védelemben részesítse, és az érintettek információs önrendelkezési jogukat tiszteletben tartsa. E körben a vonatkozó hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget téve járul hozzá az érintettek biztonságos internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez.

A TENSI tájékoztatja Önt, a következő adatkezelési tevékenységeiről:

név*

azonosítás

munkahely neve, címe

azonosítás

e-mail cím*

kapcsolattartás

születési év

azonosítás

orvosi pecsétszám

azonosítás

ország

számlázáshoz, statisztikához szükséges adat

város

számlázáshoz szükséges adat

cím

számlázáshoz szükséges adat

telefonszám

kapcsolattartás

szoba igény

teljesítéshez és számlázáshoz szükséges adat, ennek alapján adunk szobalistát a szállodának

étkezési igények

a megfelelő étkezés biztosítása (ennek alapján tájékoztatjuk a vendéglátást biztosítót)

fizetési mód

számlázáshoz szükséges adat

számlázási cím (név, ország, irányítószám, város, utca, házszám, kiegészítő adatok)*

számlázáshoz szükséges adat

Regisztráció dátuma* a rendszer rögzíti

teljesítéshez, visszakereshetőséghez szükséges

regisztráció módja (internet, fax, email, levél)

statisztika

támogató megnevezése

azonosítás

A rendezvényhez kapcsolódó programokra, fakultativ étkezésekre történő jelentkezés nyilvántartása

Az adott programok megszervezése miatt kell

- az adatkezelés célja: A TENSI Kft. jelen adatkezelésének célja: a 2023. szeptember 13 - 16. között a Szegedi Tudományegyetem, Szeged területén megtartandó a Magyar Pszichiátriai Társaság XXVI. Vándorgyűlése kapcsán a honlapon keresztül elérhető online regisztráció során gyűjtött adatoknak a kért szolgáltatás teljesítéséhez, másodsorban rendezvénystatisztikai céllal történő felhasználása;

- érintettek köre: minden természetes személy, aki személyes adatainak megadásával a konferenciára jelentkezik;

- az adatkezelés jogalapja: az Ön előzetes és önkéntes hozzájárulása személyes adatainak kezeléséhez; a GDPR alkalmazásától kezdve az adatkezelés jogalapja a következő: az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges;

- az adatkezelés időtartama: cél megvalósulásáig, olyan adatok vonatkozásában, amelyek bizonylatokra kerülnek, és a bizonylat a könyvviteli elszámolást támasztja alá, az adatkezelés időtartama a 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján legalább 8 év;

- adatfeldolgozó adatai:

- az érintett személyes adatainak továbbítása: a szállodák, a vendéglátást biztosító cég, a rendezvény megrendelője (tudományos/szakmai) szervezője, támogatók (szponzorok) részére történik annak érdekében hogy a megfelelő tájékoztatást megadhassuk.
- Szálloda/szobalista; ételérzékenység/vendéglátást biztosító; szervező/statisztika; támogatók (szponzorok) egyeztetés miatt (ennek esetén, az adattovábbítás jogalapjáról, céljáról és címzettjéről.)az adatkezelés módja, folyamata: manuálisan, illetve elektronikusan a Confware rendszerrel,

A TENSI az alábbiak szerint tájékoztatja Önt a jogairól. Önt megilleti:

• A tájékoztatáshoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy kérelmére az adatkezelő tájékoztatást adjon az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

• A helyesbítés joga: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

• A törléshez való jog, vagy más néven az „elfeledtetéshez való jog”: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha azt kötelező adatkezelés nem zárja ki.

• Az adatkezelés korlátozásához, vagy más néven zároláshoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére a TENSI korlátozza az adatkezelést. Ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit, az adatokat zárolni kell. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

A TENSI a tájékoztatást írásban (ideértve az elektronikus utat is) nyújtja Ön felé, a helyesbítés, a törlés, az adatkezelés korlátozásának megtörténtéről írásban értesíti Önt, továbbá mindazokat, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították, átadta.

• A tiltakozáshoz való jog: Ön tiltakozhat személyes adatának kezelése – ideértve a profilalkotást is – ellen, ha
a. a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az Adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
b. a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
c. a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

Ön tiltakozhat az EU 2016/679 Rendelet 21. cikk 3. bek. alapján is a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, ekkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

• Hatósági, bírósági jogérvényesítés: Az Ön a jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az Adatkezelő köteles bizonyítani.

Információs önrendelkezési jogának megsértése esetén bejelentéssel, Ön panasszal élhet:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
www: http://www.naih.hu
e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

A TENSI tájékoztatja Önt továbbá, hogy a Magyar Pszichiátriai Társaság 2023. évi XXVI. Vándorgyűlésének résztvevői tudomásul veszik, hogy a rendezvényről fényképeket, készíthetnek a Tensi, valamint az engedélyben részesülő szerződéses partnerek, közreműködők, sajtómunkatársak (a rájuk vonatkozó külön szerződés rendelkezései szerint), más résztvevők, illetve egyéb harmadik személyek. Ennek megfelelően a résztvevő a rendezvényen történő részvétellel kifejezetten hozzájárul arcának, megjelenésének, megnyilvánulásainak rögzítéséhez és közléséhez, azzal, hogy kizárólag kifejezett beleegyezésével nevesíthető. Hang- és képfelvételt kizárólagosan csak az adott rendezvény szakmai/Tudományos szervezőinek engedélyével készíthet a rendezvényről. Amennyiben a résztvevő közszereplőnek minősül, úgy a beleegyezése nélkül is nevesíthető.

Az előzőek szerinti megjelenítéseken annak készítője a résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható, és kizárólagos felhasználási jogosultságot szerez. A Tensi, valamint az engedélyben részesülő személyek a résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosultak a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére és forgalmazására, anélkül, hogy a résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtaniuk. Az előzőek szerinti megjelenítés kapcsán a résztvevő nem jogosult igényt vagy követelést támasztani a Tensi-vel szemben.

A résztvevő jogosult a rendezvényen fényképek készítésére. A résztvevő az általa készített fényképet nem értékesítheti, és ellenérték fejében nem hasznosíthatja, illetve kereskedelmi célból ellenérték nélkül sem hasznosíthatja, az azokon szereplő résztvevőket beleegyezésük nélkül nem nevesítheti, személyiségi jogaikat nem sértheti. A Tensi kifejezetten kizárja a felelősségét arra az esetre, ha más Látogatók az előzőekben írtakat megszegik.

Amennyiben olyan kérdése van, amelyre a jelen tájékoztatóban nem kap választ, kérjük, küldje el a congress@tensi.hu e-mail címre.

Kedves Résztvevőnk!Ha a honlap áttanulmányozása után maradt még megválaszolatlan kérdése, kérjük küldje el nekünk a gyik@mptpszichiatria.hu email címre.Igyekszünk azt ebben a menüpontban, mielőbb megválaszolni!

Kérdés: Jelezni szeretném, hogy a konferencia anyagában nincs feltüntetve a bankszámla, amelyre utalni lehet a díjakat.

Válasz: Kérünk minden kedves résztvevőt, hogy a pontos beazonosíthatóság érdekében, regisztráció nélkül ne utalja a részvételi díjat. Az utaláshoz szükséges banki adatokat, a regisztráció során a számlázás menüpont kitöltése során a letölthető díjbekérőn fogja megtalálni.A Vándorgyűlésre regisztrálni a Vándorgyűlés honlapjának „Jelentkezés és absztraktbeküldés” menüpontjában elérhető online regisztrációs felületen lehet.


Hasznos linkek
Tegye a Web-rendszert a kedvencek közé, így egy kattintással elérheti!
Javasoljuk, hogy az oldalt a könnyebb rendszeres elérhetőség érdekében tegye a "kedvencek" közé. [ Kattintson ide ]